Over witte en melkchocolade kunnen we kort zijn, door de hoeveelheid suikers zijn die soorten chocolade sowieso ongezond. Maar over pure chocolade en acticoa gaan de laatste jaren steeds meer verhalen dat die wel gezond zouden zijn.
Gezonde chocolade, de droom van iedereen
Pure chocolade is volgens sommigen goed voor de gezondheid. Pure chocolade heeft een gunstig effect op de bloedvaten door het hoge gehalte aan antioxidanten (ook wel flavonoïden of flavanolen genoemd). Het zou een gunstig effect hebben op hart- en bloedvaten. Hoewel uit sommige onderzoeken blijkt dat er inderdaad een klein positief effect is, kun je het beter toch niet te veel eten, omdat er veel verzadigde vetten in chocolade zitten en helaas ook veel calorieën. In kleine hoeveelheden kan het dus bijdragen aan je gezondheid, maar heb niet de illusie dat je hele repen weg kan werken.
Is extra puur beter?
Veel mensen denken dat er meer antioxidanten / flavanolen in chocolade zitten naarmate het puurder is. Dat is echter niet altijd waar, het hangt voornamelijk af van welke cacao wordt gebruikt en hoe die wordt verwerkt
Acticoa™, de meest gezonde chocolade?
Gezonde chocolade van Acticoa™ verstrekt al de natuurlijke voordelen van de cacaoboon zonder toegevoegde extracten. Studies hebben aangetoond dat in de cacaoboon een aanzienlijk groter volume flavanolen aanwezig is dan in bijvoorbeeld blauwe bessen, druiven en groene thee.
Na inname van 200 mg cacao flavanolen heeft dat een positief effect op het lichaam. Cacao flavanolen ondersteunen een gezonde bloedcirculatie, spelen een belangrijke rol in het cardiovasculair systeem en ondersteunen de afgifte van voedingsstoffen naar de spieren.
Het onderzoek heeft uitgewezen dat 10 gram acticoa chocolade parels per dag een positief effect hebben op uw gezondheid.
De door de EU goedgekeurde gezondheidsclaim zegt:
“Flavanolen uit cacao helpen de elasticiteit van de bloedvaten te bewaren wat bijdraagt aan een normale bloedcirculatie.“
Tijdens de 1e Corona-golf verscheen ook een artikel in de Telegraaf over de bijdrage van Acticoa™ aan het verbeteren van je immuunsysteem.
Waarom is Acticoa™ gezonder dan ‘normale’ pure chocolade?
Acticoa™ chocolade is het resultaat van 7 jaar intensief onderzoek. De van nature voorkomende flavonoïden in cacao gaan grotendeels verloren tijdens het normale productieproces van cacao naar chocolade. Door gecontroleerde inkoop en verwerking is er een manier gevonden, om de van nature voorkomende flavonoïden in cacao, te behouden