Additional menu

Afvallen

Op een gezonde manier afvallen zodat de kilo's er ook afblijven! Wij geven je goede tips om het figuur te krijgen wat jij graag wilt. Vergeet niet dat het start met de juiste mindset!

Verantwoord afvallen

Afvallen kan behoorlijk lastig zijn. De theorie is niet zo moeilijk maar in de praktijk blijkt gewicht verliezen nog een behoorlijke klus te zijn. Dit is ook niet zo raar, het is ook een ingewikkeld proces. Wij bij vinden het vooral belangrijk dat je leert om gezond te leven. Niet alleen de focus op afvallen maar op een positieve mindset. Jouw mindset is de key tot succes op het gebied van gewichtsverlies!

Verschillende soorten diëten

Er zijn ontzettend veel verschillende diëten te vinden, deze gaan we op deze pagina ook allemaal stuk voor stuk uitlichten in een eigen artikel. Vaak gaat in het begin van een dieet alles wel prima, de eerste week zal alles eenvoudig vol te houden zijn. Als je echt een streng dieet volgt, is de kans groot dat je dit niet kunt blijven volhouden. Daarbij zorgt een extreem streng dieet er juist ook voor dat je last krijgt van het jojo effect als je weer normaal gaat eten. De kunst is om geen dieet te volgen maar om jouw leefstijl te veranderen. Dan heb je de grootste kans om gewicht te verliezen en ook daadwerkelijk op jouw streefgewicht te blijven.

Afvallen in combinatie met sporten

Bij het afvalproces is beweging ook een meewegende factor. Je hoort vaak van de 80/20 regeling. Dit betekent dat 80% van jouw afvalrace wordt bepaald door voeding en 20 % door sport. Verder wil ik nog even benadrukken dat de cijfer op de weegschaal niet het allerbelangrijkste is. Het beste wat je kunt doen is je buikopvang meten, de omvang van je middel enzovoorts. Ben je bezig met afvallen maar je doet bijvoorbeeld ook krachttraining? Dan kan het zomaar gebeuren dat je aankomt in plaats van afvalt. Dit is ook niet erg! Houdt er dan vooral rekening mee dat spieren zwaarder wegen van vet.

Succesvol afvallen

Verder is het goed om bij te houden hoeveel je precies eet en wat je eet. Verdiep je eens in de voedingsstoffen. Als ik zeg dat een croissant gezond is, geloof je dat dan gelijk? Niet iedereen weet precies wat wel en niet goed is, daarom is het goed om jezelf daar in te verdiepen. Houd bijvoorbeeld je macro's bij met een speciale app. Hier krijg je inzicht in het aantal voedingsstoffen dat jij per dag kunt nuttigen. Daarnaast kan een voedingsschema ook wonderen doen.

Ben jij of ken jij iemand die met een bepaald dieet succesvol is afgevallen nog steeds op gewicht is? Wij zijn heel erg benieuwd naar succesverhalen om andere te inspireren! Wil jij jouw verhaal graag delen? Vul dan het contactformulier is of stuur een mailtje naar: hallo@sport-en-dieet.nl