Additional menu

Lichaam

Alles om ervoor te zorgen dat jouw lichaam gezond blijft. Goede tips om blessures te voorkomen en hoe je kunt zorgen voor een goede fysieke gezondheid.

Sporten is goed voor jouw lichaam

Dat sporten gezond is weet iedereen ondertussen wel, maar of iedereen even goed voor zijn of haar lichaam zorgt is ten tweede. Overgewicht komt steeds vaker voor en dat is hartstikke zonde. Je hebt maar één lichaam en daar moet je zuinig op zijn. Er zijn een tal van manieren om ervoor te zorgen dat jouw lichaam gezond blijft. Sporten is daar één van. Bij Sport en Dieet proberen we je zo goed mogelijk advies te geven als het gaat om het lichaam, blessures, spierpijn enzovoorts.

Elk lichaam is krachtig

Wat mensen vaak ook niet beseffen is dat een lichaam zoveel kan presteren als jij maar wilt. Vaak kan het lichaam meer aan dat jij zelf in jouw hoofd hebt. Tijdens sport en trainingen is het belangrijk om steeds die mentale grenzen te verleggen om de fysieke groei van jouw lichaam te kunnen realiseren. Dan heb ik het niet alleen over spiergroei maar ook over de conditie en de conditie in de spieren.

Jij bent verantwoordelijk voor jouw lichaam

Je raadt het al, de enige die verantwoordlijk is hoe jij je voelt of hoe jij eruitziet ben jij zelf. Jouw lichaam is van jou en het is jouw verantwoordelijkheid om daar goed voor te zorgen. Het lichaam is tot zoveel fantastische dingen in staat en het belangrijkste is dat jij vertrouwen hebt in jouw lichaam. Je kunt er uitzien zoals jij wilt maar jij bent degene die dat moet sturen.

Spiergroei realiseren

Je kunt zo groot, slank of gespierd worden als jij zelf wilt. Er zijn een tal van manieren om ervoor te zorgen dat jij in een gezond lichaam leeft. Je moet het eigenlijk zo zien. Jouw lichaam is het huisje waar jij als het goed is zo'n 80-90 jaar in gaat leven. Wees er daarom zuinig op en waardeer jouw 'huisje'.  Spiergroei realiseer je door krachttraining, sterker worden door je steeds je 1RM te verhogen, slanker worden doe je door een calorietekort. Ik snap dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet en daarom wil ik jou hier zo goed mogelijk advies geven over hoe jij er voor kunt zorgen dat jouw lichaam fysiek gezond en sterk blijft.

Heb je onderwerpen waar jij graag meer over zou willen lezen? Vul dan het contactformulier in en wie weet zie jij binnenkort een mooi blog verschijnen!