Nieuwe artikelen

Sjoerd Stienstra

S. Stienstra De oprichter

Hoeveel (omega 3) visoliecapsules per dag?

De hoeveelheid visolie per dag die je uit visolie capsules haalt is afhankelijk van je voeding. Eet je iedere dag vette vis, dan ligt deze dosis lager, dan wanneer je nooit vis eet.
Verder zegt het aantal visolie capsules niet zo bijster veel. Het gaat meer om de hoeveelheid visolie dan de hoeveelheid in capsules. Iedere capsule kent een verschillende inhoud.

Een fanatieke bodybuilder mag heust wat hoger zitten in visolie dan iemand die geen bodybuilding doet:
Hoe visolie bodybuilders kan helpen aan meer spiermassa.

Omdat de grootte van de capsule en daarmee de inhoud van de capsule verschillend is, kun je dat dus niet als maatstaaf nemen. Je moet kijken naar de hoeveelheid eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA).

Een gezonde dosering bevat ongeveer 360gram EPA en 240mg DHA. Wat uitkomt op totaal 600mg. De capsules die ik neem van het kruitvat bevatten 1 gram visolie, waarvan 180mg DHA en 120mg EPA. Dat zou dus betekenen dat 2 capsules voldoende zijn. (De aanbevolen dosering op het etiket aangegeven is 2 ŗ 3 capsules).

Ik eet regelmatig (vrijwel dagelijks) vette vis, en combinatie met een gebalanceerde dieet (20% vet van totale kcal) ben ik van mening dat ik al een redelijke portie DHA en EPA via de voeding binnenkrijg. Ik beperk mij daarom tot 1 capsule per dag. Die capsules zijn namelijk ook niet goedkoop.

Conclusie

De dosering visoliecapsules per dag is afhankelijk van de inhoud en samenstelling van de (omega3) visolie capsules ťn de samenstelling van je voedingsschema of voedingsroutine. Daarnaast mogen fanatieke bodybuilders wat hoger zitten omdat dit het herstellende vermogen van de spieren laat toenemen.

Maar zoals met alle supplementen: Voeding eerst, dan eventueel aanvullen met supplementen.

Meer weten?

Wat zijn de beste supplementen voor sporters?

Hoe werkt creatine?

Sport-en-dieet beschikt niet over onrealistische, onhaalbare diëtistenadviezen, maar voorziet u daarentegen van effectieve en efficiënte trainings- en voedingstips die u kunnen helpen bij het bereiken van uw doelen op een doelgerichte manier, zonder daarvoor te hoeven betalen.
Over de Auteur | Contact