Nieuwe artikelen

Sjoerd Stienstra

S. Stienstra De oprichter

Wat is body mass index?

De body mass index(BMI) kan als graadmeter gebruikt worden om de verhouding tussen lichaamsgewicht en lengte te berekenen. De BMI wordt vaak gebruikt om te kijken of een individu op een gezond lichaamsgewicht zit, waarmee uitgegaan wordt van een simpele formule. Er zitten echter nogal een aantal haken en ogen aan de BMI, want er wordt geen rekening gehouden met de hoeveelheid spiermassa. Hierdoor kunnen mensen die geregeld in de sportschool krachttrainen of bodybuilden door de BMI uitgemaakt worden voor iemand met overgewicht. Dit terwijl het vetpercentage slechts 10% is. De body mass index moet u zien als slechts een verhoudingsgetal om aan te geven wat de verhouding lengte tot lichaamsgewicht is.

Wat is mijn body mass index?

Bereken uw BMI hier.

Ben ik te zwaar?

Mits u niet aan krachttraining, bodybuilding, fitness of andere spiermassastimulerende sporten doet is de BMI een goede indicator om aan te geven of u te zwaar bent. Laat uw BMI hier berekenen om te achterhalen of u te zwaar bent. Bent u echter wel in de sportschool terug te vinden, dan kunt u het beste kijken naar uw vetpercentage (Zie: Wat is mijn vetpercentage?). Uw vetpercentage kan het meest nauwkeurig gemeten worden met een huidplooimeter. De meeste sportscholen beschikken over personeel die deze metingen kunnen verrichten.

Meer weten?

Wat is mijn lichaamsbouw?

Hoe metabolisme verhogen?

Lactose intolerantie

Sport-en-dieet beschikt niet over onrealistische, onhaalbare diëtistenadviezen, maar voorziet u daarentegen van effectieve en efficiënte trainings- en voedingstips die u kunnen helpen bij het bereiken van uw doelen op een doelgerichte manier, zonder daarvoor te hoeven betalen.
Over de Auteur | Contact