Nieuwe artikelen

Sjoerd Stienstra

S. Stienstra De oprichter

Top 8 meest ongezonde voeding

Uit onderzoeken is gebleken dat bijna 50% van alle kankers gerelateerd zijn aan onze voeding. Een gezonde voedingsroutine beschikt over een verminderde inname van suikers, slechte vetten, zout en een verhoogde inname van producten met een lage glycemische index en een goede voedingswaarde.

De volgende lijst bevat voedingsproducten die daarom zo veel mogelijk vermeden moet worden; de meest ongezonde voedingsproducten.

De top 8 ongezondste voeding

1. Frisdranken

Frisdrank bevat een gigantische lading suiker, cafeÔne, zout en conserveringsmiddelen. Daarnaast maken frisdranken je dorst en honger alleen maar erger door de grote hoeveelheid zout, terwijl je wel net een grote hoeveelheid suiker binnen hebt gekregen.

2. Donuts

Hoog in vet en daardoor hoog in calorieŽn. Een overschot aan zinloze calorieŽn zonder enige toegevoegde waarde.

3. Friet

De ene snackbar maakt ze nog ongezonder dan de ander, afhankelijk van het soort vet waarin ze gebakken worden. Sommige snacksbars frituren nog steeds in transvetten. Dit zijn fabrieksmatig geharde onverzadigde vetten en dragen bij aan een vergrote kans op hart- en vaatziekten.

4. Hot dogs

Hoog in zout, nitrieten en nitraten. Deze worden toegevoegd om o.a. worst langer houdbaar te maken. Nitrieten zorgen er tevens voor dat er minder goed zuurstof uit ons bloed opgenomen kan worden, wat bij zuigelingen en jonge kinderen kan lijden tot ademhalingsproblemen.

5. Chips

Hoog in vet en zout. Je kunt er moeilijk van stoppen met eten waardoor je een flinke overdosis aan zout, conserveringsmiddelen en vetten binnenkrijgt.

6. Candybars

Candybars zijn als het ware een suiker- en vetbom zonder enige toegevoegde waarde aan voedingsstoffen. Als je dan toch wilt snacken, kies dan voor een gezonder alternatief.

7. Fast food burgers

De gemiddelde hamburger die je bij een fast food restaurant koopt is al snel 600 tot 1000kcal. Om 1000kcal te verbranden moet ik ruim een uur hardlopen met een gemiddelde snelheid van 14 kmpu. Daarnaast bestaan de calorieŽn in hamburgers grotendeels uit vet, zout en suiker. De halve dagelijkse hoeveelheid aan kcal per dag zonder vrijwel enige toegevoegde waarde.

8. Spek

Spek is niet echt een vlees te noemen met zijn 65% dierlijk vet. 2 reepjes spek bevatten 120 kcal waarvan 10 gram vet (90kcal). Daarnaast bevat spel eveneens veel zout, nitrieten en nitraten.

Meer weten?

Voeding en gezonde vetten

Waarom water drinken?

Ananas - Waarom gezond?

Sport-en-dieet beschikt niet over onrealistische, onhaalbare diëtistenadviezen, maar voorziet u daarentegen van effectieve en efficiënte trainings- en voedingstips die u kunnen helpen bij het bereiken van uw doelen op een doelgerichte manier, zonder daarvoor te hoeven betalen.
Over de Auteur | Contact