De beste vetten om mee te braden, koken en bakken
15 dec 2009 - 04:28 - S.Stienstra
Onverzagdigde vetten zijn erg instabiel om mee te koken. Hoe meer onverzadigd het vet, hoe ongeschikter het is om mee te koken, bakken of braden. Onder extreme warmte (tot een bepaalde temperatuur) kunnen de dubbele bindingen in vetzuren snel overgaan tot een gas waardoor vrij radicalen vrijkomen. Vrije radicalen in het lichaam spelen een grote rol bij onder andere: |
De beste vetten om mee te bakken
De beste vetten van hoog naar laag onder hoge temperaturen zijn:
|
De slechtste vetten om mee te bakken
Het is tevens een goed idee om tijdens het braden uien en knoflook te gebruiken. Uien en knoflook zorgen ervoor dat het afbraakproces binnen de olie geminimaliseerd blijft vanwege hun hoge zwavelgehalte. Zwavel gedraagt zich als antioxidant en vecht daarom de vrije radicalen aan tijdens braden. |
Meer weten?
Sport-en-dieet beschikt niet over onrealistische, onhaalbare diëtistenadviezen, maar voorziet u daarentegen van effectieve en efficiënte trainings- en voedingstips die u kunnen helpen bij het bereiken van uw doelen op een doelgerichte manier, zonder daarvoor te hoeven betalen.
Over de Auteur | Contact