Nieuwe artikelen

Sjoerd Stienstra

S. Stienstra De oprichter

Natuurlijke vetverbranders - Negatieve calorieŽn in voeding

Bepaalde soorten voeding zouden negatieve calorieŽn bevatten. Dat zou betekenen dat wanneer je 100 kcal van dit product eet, je lichaam meer dan 100 kcal nodig heeft om het te verteren. Laat ik iedereen snel uit de droom helpen. Deze voedingsproducten bestaan niet. Het enige product dat werkelijk negatieve calorieŽn heeft voor ons lichaam is karton. Ons lichaam heeft namelijk simpelweg niet de enzymen om karton af te breken waardoor er geen calorieŽn door het lichaam worden opgenomen. In feite kost dit proces dus energie. Aangezien ik niemand aanraad om een dieet van karton te volgen is vet verbranden door voeding te eten met zogenaamde negatieve calorieŽn in feite een mythe.

Lijst van voeding met negatieve calorieŽn

De voeding waarvan beweerd wordt te beschikken over negatieve calorieŽn zijn:

Nr.Product
1Broccoli
2Radijs
3Asperges
4Groene kool
5Wortelen
6Bloemkool
7Selderij
8Rode peper
9Komkommer
10Witlof
11Knoflook
12Groene bonen
13Appels
14Cranberries
15Grapefruit
16Citroenen
17Sinaasappelen
18Mandarijnen
19Uien
20Papaya
21Spinazie

Negatieve calorieŽn onzin?

Ja. Maar dat wil niet zeggen dat de producten in deze lijst nergens goed voor zijn. Veel van deze producten staan ook in de top 10 van de meest gezonde voeding. De producten passen dus uitstekend in een gezonde voedingsroutine. Deze producten beschikken dan wel niet over negatieve calorieŽn, toch zullen ze u helpen af te vallen aangezien ze bijdragen aan een verhoogd metabolisme en ze beschikken over een enorme dosis voedingswaarde. Veel van deze producten hebben tevens een lage glycemische index.

Meer weten?

Hoe krijg ik motivatie om af te vallen?

Het laag glycemische index'dieet'

Hoe begin ik met afvallen?

Sport-en-dieet beschikt niet over onrealistische, onhaalbare diëtistenadviezen, maar voorziet u daarentegen van effectieve en efficiënte trainings- en voedingstips die u kunnen helpen bij het bereiken van uw doelen op een doelgerichte manier, zonder daarvoor te hoeven betalen.
Over de Auteur | Contact