Nieuwe artikelen

Sjoerd Stienstra

S. Stienstra De oprichter

Hoe krijg ik motivatie om af te vallen?

Veel mensen die beginnen met afvallen zien daar direct tegenop. De meeste mensen die moeten afvallen zien daar tegenop, anders waren ze niet in de positie gekomen om af te moeten vallen.

Afvallen lukt alleen wanneer het dagelijks hoog op uw prioriteitenlijstje staat. U moet er constant mee bezig zijn. U kunt zoeken op het internet wat u wilt naar het magische dieet waarbij de kilo's eraf vliegen, maar deze dieŽten doen meer schade dan deugd. Afvallen is puur discipline en motivatie.

Toch zijn er een aantal tips om u te motiveren om te beginnen met afvallen, of tijdens uw afvallen.

Afvallen door sport

Bij sport kunt u aan alles denken waarbij u beweegt. Het is onzin om te denken dat een saaie cardiosessie in de sportschool de enige manier van afvallen is. Kies een sport die u met plezier doet, of ooit gedaan heeft, en pik deze weer op. Volleybal, badminton, voetbal of zelfs de wekelijkse daagjes aerobics in de sportschool. Zorg er in ieder geval voor dat u met plezier gaat.
Wanneer u naast uw dieet sport hoeft uw dieet een stuk minder streng te zijn (Zie: Hoe begin ik met afvallen?).

Afvallen door computerspellen

Tegenwoordig is het mogelijk om tijdens het spelen van computerspellen af te vallen. Met de Wii spelcomputer kunt u uw computerpersonage besturen door het bewegen van uw eigen lichaam.

Houdt u wel van een spelletje, dan draagt de Wii spelcomputer absoluut een steentje bij om u gemotiveerd te houden tijdens het afvallen.

Samen met plezier afvallen

Je aan een strikt schema houden om drie keer per week af te vallen kan soms enorm tegenvallen. De eerste weken gaat nog wel, maar dan zakt de motivatie. Vooral wanneer het afvallen voor je gevoel niet snel genoeg gaat. Een hardlooppartner, een trainingspartner voor in de sportschool of iemand waarmee je samen naar de volleybal of badminton gaat, helpt je te motiveren om te blijven gaan. Samen trainen is altijd leuker, vooral wanneer je een meer sociaal gericht mens bent.

Er zijn ook mensen die liever alleen trainen omdat ze zichzelf dan beter kunnen concentreren waardoor ze beter presteren. …ťn van hen ben ik. Sporten is presteren, en presteren tijdens sport is voor mij een vorm van ontspanning.

Welke motivatie of reden je dan ook hebt om te sporten, gebruik het om je doel te bereiken. Of dit nou afvallen is of om in het eerste team van je sportvereniging te komen is.

Je zal merken wanneer je eenmaal gezond eet, regelmatig sport en een lekkere conditie hebt dat je nooit meer anders wilt. Sporten geeft op deze manier een vorm van vrijheid.

Meer weten?

Vaak vergeten afvalfeiten

Natuurlijke vetverbranders - Negatieve calorieŽn in voeding

CrashdiŽten, wel of niet?

Sport-en-dieet beschikt niet over onrealistische, onhaalbare diëtistenadviezen, maar voorziet u daarentegen van effectieve en efficiënte trainings- en voedingstips die u kunnen helpen bij het bereiken van uw doelen op een doelgerichte manier, zonder daarvoor te hoeven betalen.
Over de Auteur | Contact